Een nieuw hoofdstuk

Ik heb dat eigenlijk wel regelmatig. Dan heb ik iets nodig, en heb een idee in mijn hoofd hoe dat er precies uit moet zien. Maar heel dikwijls kan ik dat dan niet meteen vinden. Ik weet niet hoe dat komt, misschien is mijn smaak niet echt “mainstream”, maar zo is het wel.

Zo ging het ook een aantal jaren geleden met een broekriem. Ik zocht een eenvoudige echt leren broekriem, met een gesp in roestvrij staal. Niets speciaals eigenlijk. Maar toch vond ik niet meteen wat ik zocht. Vooral de RVS gesp (en dan liefst de matte, geborstelde versie) bleek toch niet zo vlot te vinden. Uiteindelijk heb ik toen beslist om er dan zelf één te maken. Zelf het leder kiezen, de lengte, breedte en de gesp. Precies maken wat ik nodig had. Geen compromissen.

Toen is het eigenlijk echt begonnen. Na die eerste broekriem was ik eigenlijk al verkocht. Die geur, dat materiaal … werken met leder heeft voor mij iets speciaals. Het geeft me rust in mijn hoofd. Nadien zijn er nog vele stukken gevolgd. Dingen die we thuis wel konden gebruiken. Elk nieuw item bracht natuurlijk weer wat ervaring.

Zo is begin 2020 het idee ontstaan om na meer dan 30 jaar werken in loondienst, een eigen zaak te beginnen in lederen artikels. Alles 100% handgemaakt, inclusief het naaien. Zonder stikmachine. “Back to basics”. Eenvoudig design met duurzame materialen. Natuurlijk gelooid leder in combinatie met roestvrij staal.

“Het Bedrijf” ben ik. Ik werk alleen. De garage is omgebouwd tot atelier. Daar worden de producten één voor één gemaakt. Met veel “goesting”. Elk stuk is uniek. Deze manier van werken geeft niet alleen veel voldoening voor mezelf, maar het biedt ook de mogelijkheid aan de klant om zelf accenten te leggen. Een tas in de webshop kan misschien qua model wel aanspreken, maar de kleur van het leder moet anders. Of het stiksel, of de riem moet korter of breder. Kan allemaal.

Wel even nagedacht over de naam van de zaak. Uiteindelijk was het antwoord vrij eenvoudig. Het is een webshop. Als je bestelt dan krijg je het artikel thuis gestuurd. Met zorg gemaakt en ingepakt in een mooie kartonnen doos. Leder in een doos. Vandaar.

Leather in a Box staat voor unieke, handgemaakte, echt lederen artikels. Eenvoudig, functioneel en vooral oerdegelijk. Hopelijk vind je hier precies wat je zoekt. Staat het niet in de webshop, laat dan gerust even weten wat je graag zou willen via de contactpagina.

Paul