Elke keer wanneer ik een prachtig nieuw vel leder voor de eerste keer moet versnijden, kijk ik eerst goed hoe ik het ga aanpakken, en waar precies best te snijden. Echt leder is een natuurproduct en het stuk is niet overal even dik, of misschien zijn er hier en daar wel imperfecties. Het is altijd even overleggen waar best te beginnen zodanig dat er zo weinig mogelijk snijverlies is.

En daar gaat het nu precies om in deze blog, “snijverlies”. Want hoe goed je alles ook overlegt, er zal altijd wel een strookje hier of daar “over” zijn. Wat doe je daar dan mee ? Gewoon bij het afval zou echt zonde zijn. De klassieker is dan om daar dan maar een sleutelhanger of armbandje van te maken.

Maar deze keer dacht ik aan iets anders. Kerstdecoratie ! Na een zeer ongewone periode voor iedereen in verband met de Covid-19 pandemie, en de restricties voor de samenleving die daar mee samen gaan (of gegaan zijn) … is het nu misschien (laat ons hopen) wel tijd voor een “gewone” Kerstmis. Met familiebezoek op kerstavond of kerstdag, cadeautjes onder een prachtig versierde kerstboom, en een mooi gedekte kersttafel. Gezelligheid.

Met een paar stroken leder zijn verbazend mooie lederen hartjes te maken. Met een afmeting van ongeveer 10 op 9 cm kan je ze makkelijk ergens ophangen, of her en der op de kast of tafel leggen. Het leder is natuurlijk gelooid, zoals gewoonlijk bij “Leather in a Box”, en de stroken zijn aan mekaar gezet met de echte koperen “Saddlers rivets”. Pure materialen die voor een authentiek product zorgen.

Eigenlijk toch een beetje exclusief zo’n lederen kerstversiering. Weer eens wat anders. Hopelijk kunnen deze lederen harten wat extra warmte brengen in de huiskamer dit jaar.

Indien je meer informatie wenst, kijk dan zeker onder de rubriek “andere” in de webshop van “Leather in a Box”. Als je wat koopt kan je er zeker van zijn dat dit met zorg gemaakt, verpakt en verzonden wordt. Alvast bedankt voor de interesse !