Wow, het is nu iets meer dan een jaar geleden dat er nog een nieuwe blog op de website verschenen is! Het is een “vol” jaar geweest. Vol nieuwe indrukken. Het overheersende gevoel is er één van, ja, we hebben de goede keuze gemaakt, om naar hier te verhuizen.

Wat vinden we hier dan dat we “thuis” (dat begrip is relatief nu) in Vlaanderen niet vonden? Vooral rust en ruimte. Het is minder druk. Dat merk je bij alles. Tijdens boodschappen doen, in het verkeer, tijdens wandelingen en fietstochten. Vriendelijke mensen die ook nog meer de tijd nemen om een praatje te maken.

De natuur op zich kunnen we ook enorm waarderen. Er is gewoon nog veel meer groen. De dieren ook. Het bos ’s morgens.

Wat het leder betreft heb ik ook de indruk dat handwerk en ambachten in het algemeen, hier meer een plaats en waardering krijgen. Er zijn dan ook regelmatig artisanale markten in de Oostkantons en Wallonië. Er is ook meer de reflex om dingen te herstellen. Een tas of een riem met dikwijls emotionele waarde wordt makkelijker aangeboden om te herstellen. Koesteren van het verleden.

Dit is mijn, onze, perceptie natuurlijk. Maar dat is wat telt, toch? Het gevoel dat je ergens bij hebt. Zoals het gevoel bij het aanraken van echt leder … de geur ook.

Ja, het is goed in de Oostkantons. Maar zeg het niet verder, dan blijft het nog lang zo 😉

Paul