Na lang wikken en wegen wordt de knoop in februari 2020 doorgehakt. Ik begin een zaak. Enfin, een zaakje. Het wordt een webshop en het plan is om te beginnen in het tweede kwartaal van 2020, op 1 april.

De eerste week van maart wordt alles administratief in gang gezet … inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen, aanvraag en activatie BTW nummer, enzovoort.

Het coronavirus (COVID-19) is dan zeker al een item, maar tot dan niet echt met ingrijpende impact op ons doen en laten. Het vervolg is geschiedenis … op 12 maart neemt de federale regering een eerste pakket maatregelen die later nog strenger zullen worden.

Wat een moment om een bedrijf te beginnen! Iedereen heeft nu wel wat anders aan het hoofd dan te gaan “webshoppen” voor een lederen tas. Het minste dat we kunnen zeggen is dat de timing om de zaak te beginnen niet echt optimaal is.

Het wordt zeker een moeilijke start. Maar deze periode is voor niemand makkelijk. Uiteindelijk moeten we het vertrouwen hebben dat we hier door komen. Met alle maatregelen die nu genomen worden, komt dat wel goed.

Misschien is het ook wel goed dat er in deze corona-tijden ook nog iets anders is om de zinnen te verzetten. Here we go! Fingers crossed!